Search
  • Startup Campus Hungary

Az orvoslást támogató legújabb technológiák magyar és izraeli fejlesztői találkoztakAz élettudományok kiemelkedő magyar és izraeli, üzleti és tudományos szereplői találkoztak Izraelben csütörtökön a magyar nagykövetség és partnerei szervezésében.


A rendezvény résztvevőit Benkő Levente nagykövet köszöntötte. Beszédében átfogó képet festett a két állam együttműködéséről az élettudományok területén.

Említést tett a Magyarországon tanuló közel ezer izraeli fiatalról, akik főként orvosi és ápolói szakokon tanulnak. Közös sikerként értékelte az öt magyar telephelyén 2200 főt foglalkoztató, kutatás-fejlesztési, gyártási és logisztikai tevékenységeket végző Teva gyógyszergyárat.

Szolnoki Szabolcs, a nagykövetség tudományos-technológiai attaséja a kooperáció kereteit mutatta be, így a kétoldalú, hat millió euró összegű, évente meghirdetett pályázati programot, és az európai unió támogatásait.


Bíró Dávid, a Startup Campus elnevezésű startup-inkubátor szervezet befektetési menedzsere olyan magyar vállalkozói sikertörténeteket ismertetett a közelmúltból, amelyek páciensek millióinak gyógyulását segíthetik elő újszerű eljárásaikkal.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által támogatott egyhetes különleges képzési programban hét innovatív magyar cég mutatkozott be Izraelben a jövőbeni együttműködés reményében. Az izraeli képzés során elsősorban gyakorlati tanácsokat kaptak termékeik piacra viteléhez.


Emellett számot adhattak kiválóságukról a Tel-Aviv-i Értéktőzsdén, valamint a Magyarország márciusban megnyitott jeruzsálemi külgazdasági irodájában szervezett csütörtöki üzleti találkozókon, ahol befektetők és potenciális vásárlók előtt tartottak interaktív előadásokat.

A magyar startupok mellett bemutatkozott az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fejlesztésének képviselője, Pajtok Marina is, aki az innovációs-díjas, bankkártya méretű EKG eszközt kifejlesztő heves megyei székhelyű nemzetközi vállalat, a myWIWE Diagnosztika Kft. képviselőjeként vett részt az üzleti programokon.


forrás: https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-orvoslast-tamogato-legujabb-technologiak-magyar-es-izraeli-fejlesztoi-talalkoztak-7585457/


0 views